neděle 10. května 2009

matcha




































dnes jsme vyrazili do centra a navstivili tradicni cajovnu v zahrade Hama-rikyu, kterazto se jevi lehce podobna Central parku, nebot je to park obklopeny moderni vyskovou zastavbou, ovsem samotna zahrada je byvalym mistem odpocinku Shogunu rodiny Tokugawa a mezi jezirky se nachazi i Nakajima-no-ochaya - cajovna to tradicni, kde se podava matcha slehana slicnymi slecnami v kimonech. Pokusili jsme se dle instrukci cajovnika taborskeho - v tomto smeru vzdelaneho nejvice - neuciniti zasadnich prestupku, i kdyz ostatni hoste japansti si bontonem cajovym prilis hlavy nelamali. Po prvnim cawanu matcha vyprazdnenem \500 yenu\ nechali jsme si prinesti nasup tentokrate jiz jen za 200.- coz je cca 40.- korun ceskych - tedy levneji nez...ze.








Pak jsme se navzajem vyfotili a sli dale.








Cestou k sidlu cisarskemu hlady odpadl nejmenovany clen vypravy, ktery neunesl nekonecne vybirani ostatnich a vpadl do lehounce podrazene restaurace. My ostatni jsme po zakoupeni elektrickych redukci - bo jsme zjistili, ze dve kterymi disponujeme cele vyprave na nabiti baterii nevystaci - pokracovali ku Cisarskym zahradam. Cestou jsme natrefili na koncici svatecni jarmark a zakoupili cerstvou sencha. Tez sme zakoupili oprazene nudle - vetsina tenke, ja s Alexem tluste s pridavkem cehosy masiteho, co Alex bez vahani snedl. Ja jsem zkusil jeden a nabidl zbyle ostatnim, - pote co jsem vsak pozivane vyplivl s komentarem, ze to nejen vypada ale i chutna jak obrezany sulinek, nikdo vice nepozrel.








K rozlehlemu parku kolem Cisarskeho sidla dorazili jsme pomerne pozde, takze samotne jadro nechali jsme az pro priste a chvilku se povalovali mezi borovicemi, nacez sme to zabalili a po dobrodruznych pesunech v podzemi metra navratili jsme se do hostelu.








unavovati se dalsimi popisy nebudu, jen se pokusim nacucnout par fotecek, snad jen ta zmrzlina je taktez z matcha

p.s. prosim pokud sem nekdo zabrousi dejte vedet, nebot zatim mi to kazdy den vzalo pres hodinu casu a jestliva to nikdo nesleduje tak se na to vyprdnu...






4 komentáře:

  1. Pokračujte, pokračujte! .D Je to velice poučné a skvěle se u toho bavím :D.....Linda

    OdpovědětVymazat
  2. Hehehe... Vic tech uniformicek! Piste a hlavne fotte dal, alspon se v praci mame cemu zasmat.
    A

    OdpovědětVymazat